Yehuda Sprecher over vrijloopstallen

Yehuda Sprecher heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de vrijloopstallen in Israel, en later ook in Nederland(2006). Hij is van mening dat niet alleen de ondergrond van een vrijloopstal van goede kwaliteit moet zijn. De juiste management is volgens hem meer dan cruciaal.

In het artikel Cultivated bedding in Loose Housing Sheds gaat Sprecher in op een aantal volgens hem belangrijke zaken. Hij maakt in sommige gevallen de vergelijking tussen Nederland en Israël, de twee landen waar hij het meest actief is. In Israel bijvoorbeeld hanteert men in een vrijloopstal 15 vierkante meter per koe in een stal met voerpad en 25 vierkante meter in een stal zonder voerpad. Of dat in Nederland ook aanbevolen kan worden, moet blijken uit testen.

De ondergrond in een vrijloopstal moet goed onderhouden worden. In het artikel vertelt Sprecher welke handelingen verricht moeten worden om tot het beste resultaat te komen. Dat kan volgens hem onder meer door meerdere lagen aan te brengen in de bodem. Het compostproces, het drogen en de manier waarop de mest verspreidt moet worden, komen ook aan bod. Onderhoud en management zijn de sleutelwoorden.

Lees het hele artikel Cultivated bedding in Loose Housing Sheds

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.