Open dag Langenkamp-Niens in Dalfsen

Op het bedrijf van maatschap Langenkamp-Niens in Dalfsen wordt op zaterdag 24 augustus van 10:00 tot 17:00 uur een open dag gehouden.

Een te kleine huiskavel om te weiden was de aanleiding om een nieuwe stal te bouwen. Een stal met weinig obstakels en veel ruimte voor de koe. Daarom is er gekozen voor een vrijloopstal. Marco en Karin Langenkamp zijn ervan overtuigd dat dit systeem een langere levensduur van de veestapel bevordert. Er is bewust gekozen voor houtsnippers met een beluchtingsysteem waarbij compostering plaatsvindt. Het eindproduct compost wordt gebruikt om de bodemvruchtbaarheid op het bedrijf te verbeteren.

Het unieke ontwerp van deze stal met veel natuurlijke materialen zorgt voor een goede landschappelijke inpassing. Om het aantal melkmalen te verhogen en om de arbeid op het bedrijf flexibel in te delen, heeft de familie gekozen voor automatisch melken van DeLaval met twee VMS’en voor de 120 melkkoeien. De bestaande ligboxenstal wordt ingericht voor jongvee.

Wat is er te zien?

• Een stal met veel licht, lucht en ruimte uitgevoerd met veel hout (spanten en gevels)
• Beluchtingbodem met houtsnippers
• 2 VMS’en met doorselectie naar selectieruimte en strohok
• Emissiearme roosters van Veld-V-Beton
• Mestrobot van DeLaval
• DeLaval melkkoeltank 12.000 liter met warmteterugwinning
• Stalgordijnen met transparant zwart doek
• Led-verlichting klokarmaturen
• Turbofan stalventilatoren

Vrijloopstal Dalfsen

De nieuwe stal van maatschap Langenkamp-Niens in Dalfsen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.