Quickscan management vrijloopstallen

De deelnemers van het praktijknetwerk “gebruikers vrijloopstallen” hebben hun praktijkervaringen gebundeld in enkele Quickscans. Een Quickscan om de bodem van een vrijloopstal beter te kunnen managen en één om de vrijloopstal qua duurzaamheid te vergelijken met een ligboxenstal.

Ter afsluiting van het praktijknetwerk hebben de deelnemers de belangrijkste praktijkervaringen gebundeld.  De praktijkervaringen bodemmanagement zijn zowel voor een composteringsbodem als voor een compostbodem gemaakt.

Ook hebben de deelnemers de vrijloopstal vergeleken met een ligboxenstal qua duurzaamheidskenmerken. De praktijkervaringen zijn in deze duurzaamheidsscan weergegeven. Naast de vele voordelen heeft de vrijloopstal ook nog enkele stevige uitdagingen, zoals ammoniak en (X)TAS. Melkveehouderij Geenen uit Bladel heeft de uitdaging ammoniak opgepakt en bouwt momenteel een emissiearme vrijloopstal PLUS.

De Quickscans zijn te vinden op de website van IDV-advies.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.