Alternatieve bodemmaterialen voor vrijloopstal

De praktijknetwerken ‘Humest’ en ‘Tot op de bodem uitgezocht’ houden op dinsdag 2 september een bijeenkomst over alternatieve bodemmaterialen voor vrijloopstallen. De dag vindt plaats op het bedrijf van Marc Havermans. “Havermans heeft afgelopen winter stro gebruikt in zijn vrijloopstal en velen zijn benieuwd naar zijn ervaringen, vandaar dat we daar te gast zijn”, vertelt Bram den Hollander van IDV Advies, medeorganisator van de bijeenkomst.

Vanaf 1 januari 2015 is het gebruik van compost op melkveebedrijven die melk leveren aan FrieslandCampina niet meer toegestaan. Ook andere melkafnemers volgen dit verbod. Welke alternatieve materialen zijn er en welke ervaringen zijn er al mee opgedaan?

Het programma:

13.00 Aanvang en welkom door Bram den Hollander
13.05 uitslagen onderzoek RFC (X)TAS, zover bekend.
13.15 mogelijke alternatieven en kosten door Niek Groot Wassink
13.45 praktijkervaringen afgelopen jaar met stro door Marc Havermans
14.30 rondgang door de vrijloopstal
15.15 vragen en discussie met RFC
16.00 einde

Voor de bijeenkomst wordt een bijdrage van 30 euro per persoon gevraagd (contant te voldoen bij aanvang). Geïnteresseerden dienen zich aan te melden bij Bram den Hollander (06–22816115) of Niek Groot Wassink (06–13379107).

BENT0001_OV-deurbordje_01.indd

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.