Vrijloopstal PLUS opent deuren tijdens Europa om de hoek Kijkdagen

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. Projecten laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Een van de deelnemende projecten is de Vrijloopstal PLUS van de familie Geenen uit het Brabantse Bladel.

Dierenwelzijn staat voorop

De Vrijloopstal PLUS kunt u bezoeken op vrijdag 8 mei, tussen 09.00 en 16.00 uur. Arjan Geenen van Vrijloopstal PLUS: “Bezoekers die bij ons een kijkje komen nemen, zullen een rondleiding krijgen over het bedrijf. We laten ze kennismaken met een nieuwe, diervriendelijke manier van veehouden waarbij het dierwelzijn en de diergezondheid voorop staat. Aan het einde van de dag hopen we dat de mensen gezien en ervaren hebben dat de sector in beweging is en dat we steeds proberen aan te sluiten bij de wensen van de consument en maatschappij”.

Over de Vrijloopstal PLUS

Een vrijloopstal is een stal zonder ligboxen voor de koeien. De koeien lopen vrij rond in de stal en hebben genoeg ruimte om natuurlijk kuddegedrag te vertonen. Koeien in een vrijloopstal hebben minder gezondheidsproblemen en worden daardoor ouder. Bijzonder aan de stal van de familie Geenen is dat de stal een vrijloopvloer heeft met houtsnippers, afzuiging van ammoniak en luchtwasser, die de ammoniak uit de lucht haalt. In Brabant wordt inmiddels een tweede vrijloopstal PLUS gebouwd. De plannen zullen op vrijdag 8 mei met de bezoekers gedeeld worden.

Praktische informatie

Bezoekers zijn op vrijdag 8 mei van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. U vindt de Vrijloopstal op het volgende adres: Ten Vorsel 2,  5531 ND in Bladel.

Over Europa om de hoek Kijkdagen

In Nederland zijn honderden projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen een groot aantal van deze projecten hun deuren om te laten zien wat zij precies doen. Ga naar www.europaomdehoek.nl/kijkdagen en ontdek wat er bij u om de hoek gebeurt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.