Stro in vrijloopstal

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar gebruik van houtsnippers als bodemmateriaal in vrijloopstallen. Gebruik van houtsnippers levert na een jaar composteren mest met veel organische stof, humest zou je het kunnen noemen.

Gebruik van stro levert ook mest met veel organische stof. Vanuit het verleden is veel bekend over gebruik van stro in potstallen of een hellingstal. Deze informatie is op een rij gezet in een strorapport kunnen aanklikken). Opties voor gebruik van stro in een vrijloopstal zijn op een rij gezet, zoals moet je stro fermenteren of composteren? Hoe behandel je de stro in de stal en hoe tijdens opslag om de emissies en risico’s voor mastitis te beperken? Dat zijn vragen voor nader onderzoek. Download het rapport (PDF 3 MB)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Onderzoek. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.