Emissies in vrijloopstallen

Momenteel (eind 2016) worden emissiemetingen gedaan in de meetstal op Dairy Campus met een houtsnipperbodem. Deze metingen lopen door in 2017. Samen met de metingen op twee praktijkbedrijven hebben we dan eind 2017 een emissiefactor voor de houtsnipperbodem. De voorlopige indicatie is, op basis van metingen op praktijkbedrijven vorig jaar, dat de ammoniakemissie in een vrijloopstal lager is dan in een ligboxenstal. Dat biedt perspectief uit milieu oogpunt. Er zijn in eerdere metingen ook hogere emissies gemeten, echter die stallen zaten toen nog in de ontwikkelingsfase. Resultaten van emissiemetingen in vorige jaren en het N-verlies van enkele bedrijven kunt u nalezen in de volgende rapporten en artikelen:

a. Management bedding (artikel V-focus)

b. Laag N-verlies kan (artikel V-focus)

c. Bedrijf Ottema-Wiersma en rapport 2012

d. N-verlies bedrijf Hoogland

e. N-verlies bedrijf Langenkamp

f. N-verlies bedrijf Koonstra

g. N-verlies bedrijf Hartman

h. Emissies

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Onderzoek. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.