Veel belangstelling tijdens open dag Pijs

Duizenden bezoekers kwamen een kijkje nemen bij de koeien in de vrijloopstal van Cees en Anja Pijs aan de Hoge Bremberg in Etten Leur.

Op tweede Pinksterdag was het open dag op ijsboerderij Heidehoeve. In samenwerking met Campina en “Beleef de Rith” organiseerden Cees en Anja Pijs een open dag op hun ijsboerderij en melkveehouderij. De dag was speciaal opgezet om de burgers meer te betrekken bij de melkveehouderij. Ze kregen uitleg over onder meer het houden van koeien, het dierwelzijn in de vrijloopstal en het automatisch melken.

Cees en Anja Pijs hebben sinds 2011 een vrijloopstal voor hun 70 melkkoeien. De koeien kunnen er vrij rondlopen en hebben minimaal 20 vierkante meter leefruimte per koe. Ze worden automatisch gemolken en de stal wordt automatisch ingestrooid. De stroverdeler hangt daarbij aan een rails aan de kapconstructie. Cees is actief deelnemer van het netwerk “vrijloopstal 2.0”: een netwerk van collega’s met ook een vrijloopstal. De deelnemers wisselen onderling kennis uit over de vrijloopstal, maar ook met andere melkveehouders en burgers.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.