Vrijloopstal mest naar fruittelers

Fruittelers willen graag de dierlijke compost uit vrijloopstallen gebruiken. Dat meldt Nieuwe Oogst. Melkveehouders willen op hun beurt hun compost een waardevolle bestemming geven.

Door het natuurlijke proces van broei en zonlicht ontstaat er in een vrijloopstal droge, vruchtbare compost. Op de Perendag in Krabbendijke hebben fruittelers kennis gemaakt met de compost met een langzame werking. Melkveehouders willen de komende jaren kijken of fruittelers de meerwaarde zien.

Nu hebben negen melkveehouders en fruittelers inmiddels de koppen bij elkaar gestoken. Ton van Korven, projectleider Bio-economie bij ZLTO, ziet volop voordelen. “De vrijloopstal is goed voor dierenwelzijn en met de compost kunnen we koolstof in de bodem vastleggen en kringlopen regionaal sluiten. Dat is weer goed voor het klimaat.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
Deel deze pagina:
Stuur mij de vrijloopstallen.nl nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.